REDROOM: Pozdvihnutie techno kultúry na Slovensku

 

Vo svete, kde je hudba univerzálnym jazykom, ktorý nepozná hranice, vznikol v roku 2020 revolučný projekt, ktorý mal za cieľ pretvoriť techno na Slovensku.

 

Tento projekt, známy ako REDROOM, nie je len techno label, ale hnutie, ktoré sa zaviazalo poskytovať vysokokvalitné techno zážitky, ktoré konkurujú tým, ktoré nájdete na medzinárodných pódiách.

 

 


 

Pôvod a účel

 

Keď sa pandémia prehnala celým svetom a vynútila tlačidlo pauzy pre koncerty, party a iné podujatia, skupina vášnivých jednotlivcov využila príležitosť vo svoj prospech.

 

V roku 2020 spravil REDROOM svoj prvý odvážny undergroudový krok - usporiadali prvú nelegálnu techno party. Táto udalosť bola viac než len oslavou techno hudby; bolo to vyhlásenie. Vyhlásenie, že hudba má moc spájať, liečiť a prekonávať bariéry.

 

 


 

Prelomenie bariér, prijatie autenticity

 

REDROOM stojí ako maják autenticity v mori mainstreamovej monotónnosti. Je to protiklad generickej, predvídateľnej hudby, ktorá preniká slovenskou klubovou scénou.

 

Zatiaľ čo mainstreamový house a EDM môžu inde dominovať, REDROOM poskytuje osviežujúcu alternatívu, po ktorej mladí ľudia túžia. Projekt ponúka platformu pre rozvoj a prosperitu undergroundovej hudby, ktorá odráža rytmy svetových metropol techno hudby. 

 

 


 

Vytváranie zážitkov, nielen párty

 

To, čo odlišuje REDROOM, nie je len hudba; je to holistický zážitok. Párty sa konajú vo výnimočných a nekonvenčných priestoroch, ktoré menia miesta na pohlcujúce ríše zvuku a svetla. Vizuálne a svetelné predstavenia sú votkané pri každej udalosti, čím pozdvihujú zmyslovú cestu za hranice sluchu.

 

Ale nie je to len o podívanej; ide o vytvorenie priestoru, kde je každý jednotlivec rešpektovaný a oceňovaný.

 

 


 

Rešpekt, jednota, bezpečnosť

 

Srdce REDROOM bije s rešpektom a jednotou. V jej múroch nachádza útočisko každý jednotlivec bez ohľadu na pohlavie či sexuálnu orientáciu. Toto je útočisko, kde sa milovníci hudby spájajú, kde sa oslavujú rozdiely a kde sila hudby prekračuje bariéry.

 

Navyše, REDROOM kladie dôraz na bezpečnosť. Účastníci sa môžu tešiť zo zážitku s vedomím, že ich blaho je najvyššou prioritou.

 

 


 

Zoznámte sa s Maestros

 

Na čele labelu sú vizionárski maestri: TREZOR, DR.SOUND a DIENTE. Ich vášeň a odhodlanie poháňajú projekt vpred a zabezpečujú, že každé podujatie bude majstrovským dielom. Navyše, REDROOM nie je obmedzený na statickú zostavu; sú to otočné dvere talentov. Projekt neustále pozýva ďalších talentovaných DJov z celého sveta, aby obohatili zážitok o rôzne zvuky a perspektívy.

 

REDROOM parties sa zúčastnili napríklad: Indecorum, Blk, Cadzow, Artlus, Craaig, SJ Yellow, Riot, Kristie Kardio, Em G, Domi Zako, TAIPEI8000000 a ďalší, v špeciálnej edícii REDROOM x VIBE vystúpil taktiež rapper Nik Tendo, punková kapela Berlin Manson a Decky.  

 

 


 

Dress-code

 

V srdci REDROOM Clothing leží umenie Yunhilla, kreatívneho vizionára, ktorý popiera konvenčné hranice. Yunhill čerpá inšpiráciu z tajomného sveta satanizmu a transformuje tieto vplyvy do dizajnových prvkov, ktoré hovoria o odvážnom étose značky.

 

Zatiaľ čo dizajny vyžarujú surovosť brutalizmu a drsnosť grunge, zostávajú prístupné a vhodné pre streetwear komunitu. Výsledkom tejto fúzie je kolekcia, ktorá rezonuje s rôznymi jednotlivcami, ktorí sa snažia definovať svoju identitu prostredníctvom toho, čo nosia.

 

 


 

Buď súčasťou

 

Ako hnutie REDROOM naberá na sile, pozýva všetkých hudobných nadšencov, snílkov a raverov. Je to viac než len označenie; je to komunita. Je to výzva vydať sa za hranice hlavného prúdu a ponoriť sa do alternatívnej reality zvuku, svetla a kamarátstva.

 

Tak príďte, rejvujte, spojte sa a buďte súčasťou revolúcie, ktorá pretvára slovenskú techno scénu - ONLY PROPER SOUND!